Er komt alweer een nieuwe Beatles-documentaire.

Disney+ heeft Martin Scorcese als een van de producers aangetrokken om  de ‘Beatles 64’ te maken met regisseur David Tedeschi.

Die knipoog naar Paul McCartney’s  ‘When I’m 64’ is natuurlijk niet toevallig, meer de leeftijd van de Beatles ligt in die documentaire een heel stuk lager: hij gaat over de eerste keer, dat de Beatles in de VS op tournee gingen.

Het persbericht meldt onder meer dat de documentaire

‘captures the electrifying moment of The Beatles’ first visit to America.

Featuring never-before-seen footage of the band and the legions of young fans who helped fuel their ascendance, the film gives a rare glimpse into when The Beatles became the most influential and beloved band of all time.’

Ook Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia, de weduwe van George Harrison, en Sean Ono Lennon, een van de zoons van John Lennon, worden opgevoerd als producers, samen met nog twee anderen én twee ‘executive producers’.

Het kan dan ook niet anders, of het wordt een wel heel mooie documentaire….

McCartney en Starr hebben zich voor de film ook nog laten interviewen: misschien zeggen zij nog iets wat we niet wisten. Verder bevat ‘Beatles 64’ beelden van destijds van documentairemakers Albert en David Maysles, dat voor deze film werd gerestaureerd.

Ook zijn er beelden van het eerste concert dat de groep gaf en dat plaatsvond in het  Colloseum in Washington en van hun optredens in de Ed Sullivan Show.

Daarvan is het geluid dan weer onherstelbaar verbeterd door Giles Martin, de zoon van Beatles-producer George Martin inderdaad, en ook betrokken bij het opkrikken van het geluid van recente Beatles-rereleases en de Peter Jackson-documentaire ‘Get Back’.  

‘Beatles 64’ gaat in première op 29 november.

Eerdere berichten over de Beatles vind je uiteraard in de categorie nieuws.